Zoek op ingrediënt, trefwoord of receptnaam

Categorieën

maandag 8 augustus 2011

Falafel

Broodje falafel is iets wat ik minstens eens in de twee weken eet. Vooral omdat het maar 5 minuten werk is en ik een grote fan van falafel ben. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je bij de falafel op het broodje doet, ik adviseer wat sla of andere groenten maar sommige gezinsleden vergeten dat toevallig elke keer er weer op te doen dus zonder sla is het vast ook lekker. Hieronder mijn favoriete combinatie:


Ingrediënten:
pitabroodjes, voor ieder 2
2 schalen falafel (te koop bij de Jumbo en de Albert Heijn)
sla
avocado, in plakes
tomaat, in plakjes
paar eetlepels griekse yoghurt
teentje knoflook

Bereiding:
Bak de falafel in een koekenpan en doe ondertussen de broodjes in de oven of broodrooster. Pers een teentje knoflook uit in de griekse yoghurt en breng op smaak met peper. Beleg de broodjes als ze klaar zijn met de saus, falafel en groenten.


Bon appetit!