Zoek op ingrediënt, trefwoord of receptnaam

Categorieën

maandag 8 augustus 2011

Boerenbrood met kummel

Mijn allereerste (eetbare of enigzins als brooduitziende) zelfgebakken brood!
Makkelijk, lekker en romig door de yoghurt.

Ingrediënten:
350 gr bloem (gezeefd)
50 gr roomboter
100 gr geraspte jong belegen kaas
95 ml volle yoghurt
een theelepel zout
2 eieren
1 el melk
1 1/2 el kummel (ook wel karwijzaad genoemd)
zakje gist (7 gr)

Bereiding:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur en mix alles (op de kaas, kummel en melk na) met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Bij mij werd het geen deeg dus ik heb op het laatst maar even met mijn handen gekneed. Laat het deeg in de kom een uur rijzen onder een vochtige theedoek. Kneed daarna de kaas en een eetlepel kummel door het deeg en maak een bol. Leg de bol op een ingevette bakplaat en laat nog 45 minuten rijzen. Bestrijk daarna het brood met een eetlepel melk en bestrooi met de laatste kummel. Bak het brood in ca 40 minuten in de oven op 180 graden. Klop op de onderkant van het brood om te kijken of het goed is. Hol = goed Dof = niet goed

Lekker met een beetje roomboter en kaas