Zoek op ingrediënt, trefwoord of receptnaam
Categorieën
Vegetarisch
(31)
Hoofdgerecht
(17)
Bijgerecht
(9)
Soep
(8)
Basisrecepten
(2)
Voorgerecht
(2)
Lunch
(1)
Toetjes
(1)
Zoet
(1)
maandag 15 augustus 2011
Boerenbrood met pesto
Bijna hetzelfde brood als vorige week maar dan net iets anders. In plaats van de kummel heb ik deze keer 2 eetlepels rode pesto door het deeg gedaan. Ook was de volle yoghert inmiddels over datum dus heb ik griekse yoghurt gebruikt. Er had naar mijn mening iets meer pesto ingemogen maar dat moet je zelf maar testen.
Ingrediënten:
350 gr bloem (gezeefd)
50 gr roomboter
100 gr geraspte jong belegen kaas
95 ml volle yoghurt
een theelepel zout
2 eieren
1 el melk
2 el rode pesto
zakje gist (7 gr)
Bereiding:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur en mix alles (op de kaas, kummel en melk na) met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Bij mij werd het geen deeg dus ik heb op het laatst maar even met mijn handen gekneed. Laat het deeg in de kom een uur rijzen onder een vochtige theedoek. Kneed daarna de kaas en de pesto door het deeg en maak een bol. Leg de bol op een ingevette bakplaat en laat nog 45 minuten rijzen. Bestrijk daarna het brood met een eetlepel melk. Bak het brood in ca 40 minuten in de oven op 180 graden. Klop op de onderkant van het brood om te kijken of het goed is. Hol = goed Dof = niet goed