Koken is deze week het ultieme studieontwijkendgedrag en ook het enige leuke van de dag. Het resultaat is dat we nu veel te uitgebreid eten voor een doordeweeksedag, maar wel erg lekker :)
Vandaag dus Tapas. Ik heb de winterminestrone gemaakt waarvan het recept al op Hapje Sapje staat maar dit keer de spinazie vervangen door bloemkool. Verder heb ik twee tapenades gemaakt van Jamie Oliver.
Hummus: niet echt hummus maar wel lekker. Een blik uitgelekt blik kikkererwten gestampt met een flinke theelepel komijn, een halve rode peper, een teentje knoflook en wat olijfolie om het smeeuig te maken.
Courgette tapenade: Een courgette in blokjes in een eetlepel olie en een halve spaanse peper een half uurtje laten bakken in een hapjespan met de deksel erop. Af en toe omscheppen. Wanneer het tot moes is gekookt is (eventueel even helpen) een teentje knoflook en wat gehakte blaadjes munt toevoegen.