Ik heb zelf een behoorlijke hekel aan aubergines. Het smaakt naar rubber en is haast niet door te kauwen. Mijn moeder vindt aubergines heerlijk. Ik herinner me nog een recept van lang geleden met pasta, mozzarella en aubergine uit de oven. De pasta aan de bovenkant was dan keihard geworden en de rest was een kleffe smurrie. Ik weet ook nog dat ik een speelgoedkeuken had met een plastic aubergine die ik dan net alsof in stukjes sneed en aan mijn moeder voerde onder de woorden: Want jij houdt wel van fietsband hè mama. (Dat had ik van mijn vader geleerd) Maar goed, ik kook nu zelf en ik bepaal welke smurries er op tafel komen. Toch blijft de aubergine mij fascineren. Het moet toch lekker te bereiden zijn?
Het is de makers van dit recept bijna gelukt. Het was lekker, ik zou het zo nog een keer maken maar dan met courgette.
Het is in ieder geval een aanrader voor mensen die wel aubergine lusten.
Ingrediënten voor 4 personen.
- 2 aubergines in dunne lange plakken
- 4 eieren
- olijfolie
- 2 potten rode pasta saus met basilicum
- 125 gram geraspte Grana Padano
- peper en zout
- grillpan
- ovenschaal, ingevet
Bereiding:
1. Grill de plakken aubergine in de grillpan totdat ze bruine streepjes hebben. Besprenkel ze daarna met olie en peper en zout.
2. Klop in een kom de 4 eieren los met 2 el water en peper en zout
3. Bedek de bodem van de ovenschaal met 1/3 van de saus, 1/3 van de aubergines, 1/3 van het eimengsel en 1/3 van de kaas. Maak in totaal 3 lagen.
4. Bak de schotel in 30 minuten in de oven op 250 graden.