Sinterklaas is weer (bijna) in het land, dus kunnen we zelf weer lekker pepernoten maken!
Ingrediënten
250 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr donkere basterdsuiker
10 gr koek- en speculaaskruiden
100 gr koude boter
2 el melk
Bereiden
1. Meng het bakmeel, de suiker en de kruiden in een kom en snijd met 2 messen de boter erdoor. Kneed verder met de hand. Voeg de melk toe. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak bolletjes van het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bolletjes een beetje plat, bak ze in ca. 12 min. gaar en laat helemaal afkoelen.
Je kunt ook chocolade pepernoten maken, door 100 gr chocolade (au bain-marie) te smelten. De gebakken pepernoten voor de helft erin dopen, en dan nog eventueel in een cacao rollen.