Zoek op ingrediënt, trefwoord of receptnaam

Categorieën

maandag 8 november 2010

Winterminestrone met soepstengels

Uit de nieuwe Allerhande (ideaal voor in mijn nieuwe pannetje ^^):

Ingrediënten
250 gr bloem
1/2 zakje bakpoeder
t 4l gedroogde Italiaanse kruiden
6 el olijfolie
1 bak roma tomaten (750 gr)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 winterpeen (250 gr), in blokjes
1,5 liter groentebouillon
1 pot witte bonen in tomatensaus (350 gr) --> kan je vast ook zelf maken met wat gezeefde tomaten..
100 gr spaghetti
1 zak spinazie (400 gr)
bakpapier

Winterminestrone met soepstengels

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem met het bakpoeder, 2 tl Italiaanse kruiden en 1 tl zout in een kom. Maak een kuiltje en schenk er 4 el olie en 100 ml water in. Kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 15 stukjes en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne stengels van ca. 25 cm lang. Leg de soepstengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 min. goudbruin.
2. Snijd ondertussen de tomaten aan één kant kruislings in. Dompel ze eerst in kokend water en dan in koud water. Pel ze, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
3. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de peen en de rest van de Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. mee. Schenk de bouillon erbij en voeg de tomaat toe. Breng aan de kook en laat 30 min. heel zachtjes koken.
4. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep. Laat nog ca. 15 min. zachtjes koken. Voeg 2 min. voor het serveren de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de soepstengels. Lekker met geraspte kaas.

TIP: Soep kan een dag van te voren gemaakt worden, in koelkast bewaren.