- 1 portie zoet taartdeeg (zie basisrecept taartdeeg)
- 4 eierdooiers
- 125 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 40 g bloem, gezeefd
- 500 ml melk
- 500 g aardbeien, in plakjes
- 1 el geraspte citroenschil
- 1 el poedersuiker
Extra:
- lage ronde taartvorm (26-28 cm)
- (oude) gedroogde peulvruchten
Bereiding:
1) Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg hierop uit tot een ronde lap die 3 cm groter is dan de vorm. Bekleed de vorm met het deeg en zet de vorm minimaal 30 minuten in de koelkast.
2) Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Leg een stuk bakpapier op het deeg en leg daarop zoveel peulvruchten dat de bodem er bijna geheel mee bedekt is. Zet de vorm op het rooster iets boven het midden in de oven en bak de taart 20 minuten. Verwijder de peulvruchten en het bakpapier en zet de taart nog 8 minuten in de oven. Laat de taart op een rooster afkoelen.
3) Klopt in een kom met de handmixer de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker tot een dikke crème, die als een breed lint van de garde loopt. Schep de bloem er luchtig door. Breng in een pannetje de melk aan de kook en schenk de melk al kloppend met de mixer in een dun straaltje bij de geklopte eierdooiers.
4) Laat het mengsel onder voortdurend kloppen aan de kook komen en 3 minuten heel zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Klopt heel regelmatig om velvorming te voorkomen.
5) Schep de banketbakkersroom in de taart en strijk hem gelijkmatig uit. Verdeel de plakjes aarbei in cirkels over de room.
bron: 12 maanden lekker eten (het seizoensboek van Albert Heijn)