Hier is in ieder geval het recept. Suggesties om het een wat vollere smaak te geven zijn welkom.
(Misschien een beetje kruidenkaas of aardappels?)
Ingrediënten:
-750 gram trostomaten in parten
-3 stengels bleekselderij in plakjes
-2 rode paprika's in reepjes
-1 grote ui in ringen
-2 teentjes knoflook, fijngesneden
-1 liter groentebouillon van tablet
-olie
-crème fraiche
-lekker brood en kruidenboter
Bereiding:
1) Leg op een bakplaat met bakpapier de tomaten en zet ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
2) Bak ondertussen in een soeppan in wat olie de bleekselderij, paprika, ui en knoflook. Laat op een laag vuur zacht en gaar worden.
3) Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg daarna de tomaten toe en laat even zachtjes pruttelen.
4) Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met (naar mijn mening, VEEL) peper en zout
5) Serveer met brood, een eetlepel crème fraiche en evt. een salade.
Variatie:
Voor de vleeseters is het lekker (aldus dit recept) om 250 gram spekblokjes toe te voegen en die 4 minuten in de soeppan te bakken voordat je de andere groente toevoegt. Ik bedenk me opeens dat dit waarschijnlijk de reden is waarom mijn soep een beetje waterig was...