Zoek op ingrediënt, trefwoord of receptnaam

Categorieën

vrijdag 13 augustus 2010

Mokkataart


Ingrediënten:
deeg:
- boter, om in te vetten
- 220 g zelfrijzend bakmeel
- 1/4 tl bakpoeder
- 100 g fijne tafelsuiker
- 2 eieren
- 2 el glucosesiroop (heb ik zelf niet gebruikt)
- 1,5 dl zonnebloemolie
- 1,5 dl melk
vulling:
- 1 tl oploskoffie
- 1 el kokend water
- 3 dl slagroom
- 2 el poedersuiker
ter garnering:
- 50 g chocolade, geraspt
- dunne chocolaatjes van witte en pure chocolade, geraspt
- poedersuiker, om te bestuiven

Bereiding:
1) Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet drie bakvormen van 18 cm doorsnee in.
Zeef meel, bakpoeder en cacaopoeder voven een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren glucosesiroop, olie en melk toe. Meng de droge ingrediënten er met een houten lepel voorzichtig door tot een glad beslag ontstaat. Verdeel het over de drie vormen.
2) Bak de cakes 35-40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze veerkrachtig aanvoelen. Laat ze in de vorm 5 minuten rusten. Stort ze op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
3) Los voor de vulling de oploskoffie in het kokende water op en doe de koffie met de room en poedersuiker in een kom. Klopt tot de room lobbig is. Gebruik de helft van de mokkaroom om de 3 cakes aan elkaar te plakken. Bestrijk de bovenkant en rand met de overige room. Druk de geraspte chocolade voorzichtig in de room op de taartrand.
4) Zet de taart op een bord. Bedek de bovenkant met de geraspte witte en pure chocolaatjes. Knip een paar dunne stroken bakpoeder uit en leg die erop. Bestuif de taart met poedersuiker en verwijder voorzichtig het papier. Dien de taart op.
bron: verslaafd aan chocolade