Zoek op ingrediënt, trefwoord of receptnaam

Categorieën

dinsdag 3 augustus 2010

Kikkererwten Stoofpotje

4 personen

Ingrediënten:
-2 el olijfolie
-2 tenen knoflook, fijngesneden
-1 ui, fijngesneden
-1 blik kikkererwten 400 g, uitgelekt
-1/2 tl gemalen komijn
-2 trostomaten, in blokjes
-1 zak spinazie 300 g
-evt. beetje citroensap

Bereiding:
1) Verwarm de olie in een braadpan, bak hierin de knoflook en de ui lichtbruin. Spoel de kikkererwten af met stromend water. Schep de komijn en de kikkererwten bij de ui. Warm alles 5 minuten goed door.
2) Schep de blokjes tomaat bij de kikkererwten en breng het stoofpotje pittig op smaak met zout en peper. Schep steeds een pluk spinazie erdoor. Draai het vuur uit. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Lekker met brood en couscous.

bron: http://www.ah.nl/