Zoek op ingrediënt, trefwoord of receptnaam

Categorieën

dinsdag 2 november 2010

Pompoensalade

Door een combinatie van koelkast ingrediënten en een overige halloweenpompoen deze geimproviseerde (en lekkere!) pompoensalade.

Ingrediënten:
- kleine pompoen, pitten en zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 2 tl gemalen chilipeper
- 3 tl gemalen komijn
- halve zak rucula sla
- verschillende soorten pitten
- 1 tl korianderzaad
- 100 gram feta, verkruimeld
- olijfolie

Bereiding:
1) Meng de pompoenstukjes in een braadslee met de chilipeper, komijn en 3 eetlepels olijfolie. Rooster 40 minuten in een oven op 180 graden. Of totdat de pompoen zacht is.
2) Bak ondertussen in een koekenpan de pitten in een beetje olie met het korianderzaad totdat ze bruin gekleurd zijn.
3) Bedek de onderkant van een slabak met de rucola en schep de pompoenstukjes erover. Strooi de feta en daarna de pitten eroverheen.

Lekker met aardappels uit de oven.