- 300 gram geraspte peen, grof in blokjes gesneden
- 80 gram pijnboompitten
- 200 gram feta, verkruimeld
- 3 stuks bosui, fijngesneden
- 4 takjes basilicum, gesneden
- potje pesto
- sesamzaad
- 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- olie
- sla
Bereiding:
1) Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de wortelblokjes 4 minuten.
2) Rooster de pijnboompitten zonder olie o.i.d. in een koekenpan tot ze bruin gekleurd zijn
3) Meng de pijnboompitten, wortelblokjes, feta, bosui en basilicum in een kom
4) Smeer een laagje pesto op 5 plakjes bladerdeeg en verdeel dan het mengsel erover.
5) Vouw de andere 5 plakjes over het mengsel heen zodat je een pakketje krijgt. Besmeer de bovenkant met een beetje olie en strooi het sesamzaad erover.
6) Bak zo'n 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg bruin en knapperig is.
7) Serveer met sla