Zoek op ingrediënt, trefwoord of receptnaam

Categorieën

donderdag 28 oktober 2010

Aubergine Curry

Ingrediënten:
- 2 aubergines à 450 gram
- olijfolie
- 1/2 tl zwart mosterdzaad
- 1 bosje lenteuitjes, gesnipperd
- 115 gram champignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- 1/2 tl mild chilipoeder
- 1 tl djintan (gemalen komijn)
- 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
- 1/4 tl koenjit (kurkuma)
- 1 tl zout
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 el verse koriander
- takjes koriander ter garnering

Bereiding:
1) Wikkel de aubergines in aluminiumfolie en stop ze 1 uur in een voorgewarmde oven van 200 graden.
2) Verhit olie in de pan en roerbak de mosterdzaadjes 2 minuten tot ze springen. Voeg lenteui, champignons, knoflook en chilipeper toe en bak 5 minuten. Voeg daarna de kruiden toe (niet de verse koriander) en bak het mengsel nog 4 minuten.
3) Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Schep het zachte vruchtvlees eruit en prak het fijn.
4) Voeg de auberginepuree en de verse koriander toe en breng het geheel aan de kook. Laat 5 minuten koken tot het mengsel wat indikt. garneer met takjes verse koriander.