Andijvie:
Rauw: stronk verwijderen, de rest snijden in gewenste grootte.
Gekookt: stronk verwijderen, de rest in repen snijden, 13 minuten koken.
Hoeveelheid per persoon: 400 gram
Aardappels:
Gekookt: schillen, water tot de aardappels onderstaan, beetje zout toevoegen, 20 minuten laten koken.
Uit de oven: Voor een kilo, in kleine blokjes snijden (als je met schil wilt, eerst schoonboenen), zo'n 4 à 5 eetlepels olijfolie toevoegen en roeren, in een braadslee in een oven op 180 graden voor ongeveer 3 kwartier/1 uur, als je ze makkelijk door kan prikken zijn ze gaar. Eventueel te marineren in allerlei soorten kruiden, stukjes vlees, groentes, ui etc.
Boerenkool:
Gekookt: stelen verwijderd en gesneden, 30 minuten laten koken. Als het nog niet gevroren heeft moet de boerenkool de nacht van tevoren, al gesneden, in de vriezer in een plastic zak zo wordt hij minder stug van smaak. Hoeft niet ontdooid te worden voor het de pan in gaat.
Hoeveelheid per persoon: 350 gram