60 minuten
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 1 wortel, in plakjes
- 250 gram blonde linzen
- 2 tabletten groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 2 aardappels (vastkokend) in stukken
- peterselie
- griekse yoghurt
Fruit in een soeppan de ui en de knoflook en voeg daarna de wortel en de bleekselderij toe.
Bak dit al roerend 5 minuten. Voeg de linzen, de kruidnagels, laurierblaadjes en de bouilon met een liter water toe. Laat dit 20 minuten koken en voeg dan de aardappels toe. Laat dit alles nog 20 minuten koken. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met griekse yoghurt en peterselie.

bron: http://www.ah.nl/